dimarts, 18 de setembre del 2007

Passat

Bon dia estimats lectors,

Avui, com indica el titol, parlarem del passat.

Passat (definicio del diccionari de la gran enciclopedia catalana, vaig directe al que m'interessa): 2 m El temps passat, 3 m Allò que ha tingut lloc en altre temps ...

Vale, molt bonic, (la veritat és que la definició m'ha agradat, jo tan temps buscant una definició :-P) a lo que ivamos.

Heu pensat mai que és el passat per vosaltres? o per tothom? en el fons, son un conjunt de dades guardades entre persones, ordinadors i llibres, el passat de cadescú no son més que un conjunt de records, mitjanament ordenats cronologicament. El passat d'una societat, simplement son els textos que relaten histories d'aquella societat, però... i si algú pogues canviar els textos escrits sobre el passat? llavorens, nosaltres mai sabriem l'autentic passat, sino el que s'ens ensenya. Algú em pot verificar que l'entrada del 10 de setembre hagues estat feta el 10 de setembre? potser algú ho ha canviat, i ningú ho sap. Que passaria si algú tingues el poder de canviar els records de la gent, juntament amb el ja escrit? canviaria el passat? Tindriem la manera de poder descobrir que havia passat verdaderament? Aquesta podria ser la raó per la que 2 persones que veuen el mateix poden explicar 2 coses diferents? han estat en 2 realitats diferents? han estat en la mateixa? o Simplement han estat modificats del passat de forma incorrecte?

Ara s'em ha succeit una idea, gràcies a això podriem estar en 2 llocs a la vegada, si poguessis modificar els records, podriem assistir a classe, on tota la classe ens hauria vist, però a la vegada matan una persona a 150 Km de l'aula, i tindriem un numero elevat de persones que podrien dir que nosaltres estavem allà en aquell moment. Crec que el tema dona per molt, fins i tot el present, podria veure's modificat. Ens podrien dir que és un dia que no és, avui som dimarts a cas? perquè penseu que és dimarts? tothom ho diu? el bloc indica que l'entrada és en dimarts, però... vale, callo ja, penseu-hi

és una reflexio un poc filosofica avui, però tenia ganes de mostrar-la a vosaltres.

Espero que us hagi agradat, al pas que vaig, m'haure de fer un bloc disenyat per mi, per poder separar les entrades per temes.

Sort a tots els lectors.

Dracks

6 comentaris:

Josep ha dit...

Només et cal pesar més i modificar com cal l'espai-temps:

Gravity Probe B

Sort!

Dracks ha dit...

pesar més? perquè?

Josep ha dit...

Un cos que té una massa altera el camp gravitacional. És a dir modifica l'espai-temps. Per això un planeta crea una distorsió tant gran en aquest camp gravitacional que un altre cos es veu afectat i modifica el seu moviment (espai i temps). Si t'hi fixes el moviement és el que ens dóna la pauta de "temps" als humans. Si els cossos modifiquen el camp gravitacional també afecten a la nostra percepció de "temps".
El que acabo d'escriure està basat en coneixements verídics i la meva interpretació. Segurament no és del tot correcte.

Dracks ha dit...

vale, si, això ho savia, però no acavo d'entendre la rao de comentar-ho en aquesta entrada, a part que no he de pesar 10 kilos més, per poder fer una bona curbatura m'hauria d'engreixar unes... fiquem un 1 i molts zeros al radera, més, per poder causar el camp gravitacional necessari per obtenir una variació del temps perceptible.

Sort!

Josep ha dit...

era una conya home... no arribem a les mans ;-) et guanyaria!

Dracks ha dit...

no no, no arrivem a les mans... prefereixo més l'ordinador.